fbpx

Historiek

Tijdloze charme voor generaties lang

Historiek

We startten ons bedrijf in de lente van 2017 met het ontwerp van een deurklink, in het bijzonder de Deauville collectie. Deze collectie is geïnspireerd op het strand van Deauville met haar blauwwit gestreepte strandparasols. Gedreven door onze liefde voor zowel industrieel ontwerp als kunst, ontwierp Elke De Meersman mooi en origineel deurbeslag. Zij is gemotiveerd om deurbeslag te maken in waardevol massief brons, een duurzaam materiaal dat warmte uitstraalt.

Bij Roucca ontwerpen, gieten en leveren we hoogwaardig uniek deurbeslag in brons. Als kruising tussen ambacht en kunst, behandelen we elk stuk als een uniek kunstwerk. Dit deurbeslag met een persoonlijke toets leveren we aan Europese architecten die in landelijke en hedendaagse stijl tekenen. Daarnaast bezorgen we aan particulieren.

De karakteristieke uitstraling van het Roucca deurbeslag bekomen we door onze artisanale werkwijze. Door de eeuwenoude zandgiettechniek in combinatie met de beste materialen en afwerking verkrijgt ons deurbeslag een unieke toets welke met een machinale bewerking niet te evenaren is. Onze patina’s geven een unieke glans. Doordat het deurbeslag met de hand vervaardigd is in de laatste afwerkingsfase, kunnen deze verschillen in glans, tint en uiterlijk. Dit geeft het deurbeslag de waardevolle look waar Roucca voor staat.

Voor ons draait het niet alleen om functionele producten, maar ook om exclusief origineel stijlvolle ontwerpen. Ons deurbeslag leeft en dient voor dagelijks gebruik. Na jaren gebruik wordt het deurbeslag bovendien nóg mooier.

Ontwerpen en vervaardigen van de mal
Vormen in zand
Afgieten in brons
Slijpen van de bramen, patineren en polijsten

Over

Elke De Meersman is de bezieler van Roucca. Met een artistieke achtergrond is deurbeslag de perfecte combinatie geworden tussen beeldhouwkunst en industrieel ontwerp.

 

 

We maken producten waar we van houden en luisteren naar de wensen van onze klanten. We bieden een complete service voor allerlei bestellingen, van eenvoudig tot uitgebreid, en staan voor u klaar om u bij elke stap bij uw project te begeleiden.